AP House Urbino / GGA gardini gibertini architects

first_img Year:  Projects Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Houses AP House Urbino / GGA gardini gibertini architects AP House Urbino / GGA gardini gibertini architectsSave this projectSaveAP House Urbino / GGA gardini gibertini architects CopyAbout this officeGGA gardini gibertini architectsOfficeFollowProductsStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRiminiIcebergItalyPublished on August 29, 2020Cite: “AP House Urbino / GGA gardini gibertini architects” 29 Aug 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?与石头对话,听传统建造的故事 AP House Urbino / GGA gardini gibertini architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/879658/ap-house-urbino-gga-gardini-gibertini-architects Clipboard MEP: Area:  1080 m² Year Completion year of this architecture project Italy Lighting: Silvagni & Zaccagni, eng. Alessandro Gazzoni, IET, Termoidraulica Regini Landscape Design: General Contractor: center_img Architects: GGA gardini gibertini architects Area Area of this architecture project BBF Constructions “COPY” Manufacturers: FritsJurgens, Agape, Riva 1920, Viabizzuno, FACE, MANOLOBAGNI, ONDA BLU PISCINE, PLH Rossi Bianchi Lighting Design “COPY” CopyHouses•Rimini, Italy ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/879658/ap-house-urbino-gga-gardini-gibertini-architects Clipboard Photographs:  Ezio Manciucca Manufacturers Brands with products used in this architecture project Save this picture!© Ezio Manciucca+ 44Curated by María Francisca González Share Products used in this ProjectFormwork / AccessoriesFritsJurgensSelf-Closing Pivot Hinge – System MArchitect In Charge:Alice Gardini, Nicola GibertiniCollaborators:Andrea Bit, Carlotta MicheliStructures:Lorenzo SilvagniCity:RiminiCountry:ItalyMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Ezio Manciucca‘AP House’ bears witness to the rebirth of an ancient rural hamlet situated on the top of one of the highest hills in Urbino, highly esteemed for its landscape and environment. The new system of buildings stands on ancient remains dating back to Medieval Communes. Linked to each other on the hypogeum level, the structures rest on a red concrete platform (38 X 20 mt) dominating the surrounding landscape. The core of the houses, which forms a single housing unit, restablishes a central role to this site in the landscape, restoring a direct and empathic dialogue between new buildings and historical stratification. The structures, in their stone shell, free from any superfetations such as gutters or drainpipes andin their measured proportions, are offered to the landscape as pure, discreet and silent artifacts recovering their identity and affinity with the rural cultural matrix of the place.Save this picture!© Ezio ManciuccaSave this picture!Site PlanSave this picture!© Ezio ManciuccaIf the project with its architectural compositions and rigor, faithfully interprets the typical formal themes  of this Italian region (Marche), in its interiors, in the treatment of the materials, the design of the plant and its furnishings, it wants to vindicate its remarkable contemporaneity.Save this picture!© Ezio ManciuccaThe fair-face reinforced concrete structure of the internal perimeter, creates space for natural light to flood in and releases the volume from any other load-bearing element. The full functional program is arranged on three levels. In order to avoid the parking of cars and the sight of any means of transport at the garden level,the main entrance is located in the large garage in the basement. On the lower level, besides the technical and plant areas, there are all the main facilities: a cinema room, an exhibition gallery in the connecting space between the main building and its annex and a gym with an adjoining SPA. From the basement, the staircase leads directly to the heart of the main building where the view opens up over the stunning hilly landscape and the swimming pool area. The ground floor, completely projected towards the outdoors, has no continuity solution with the garden: This is the living room, dining room, kitchen and private studio space.Save this picture!© Ezio ManciuccaOn the first floor, arranged around a large balustraded landing, is the master apartment and two double bedrooms with thier suite restrooms.The furniture design, created entirely by GGA architects and made of natural walnut wood, qualifies and creates order in each room concealing service areas and plant and technology components. The annex, with its wooden frame structure, is a barn memory which is often a constant presence in this scenery. A third building is located in the garden upon a little artificial hill. In its basement there is a storage room for the gardening equipment and a barbecue on the ground floor. This part of the garden, with its disaligned geometry made of Corten steps and grass, wants to slightly break away from the severeness of the whole outdoor composition.Save this picture!© Ezio ManciuccaThe energy supply, which is only electrical, is guaranteed by an extensive photovoltaic system hidden in the grounds of the property and located at a distance from the buildings. Save this picture!© Ezio ManciuccaOriginally published on September 14, 2017. Project gallerySee allShow lessBruksgården / Petra Gipp ArkitekturSelected ProjectsHouse in Clavadel / Krähenbühl Architekten StudioSelected Projects Share Photographs GGA gardini gibertini architects 2017last_img read more