House DM-VL / GRAUX & BAEYENS Architecten

first_imgCopyHouses•Gavere, Belgium “COPY” Photographs Houses Architects: GRAUX & BAEYENS Architecten Area Area of this architecture project Save this picture!© Philippe Brysse+ 11 Share Projects ArchDaily Area:  219 m² Year Completion year of this architecture project House DM-VL / GRAUX & BAEYENS Architecten ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/195246/house-dm-vl-graux-baeyens-architecten Clipboardcenter_img Photographs:  Philippe BrysseText description provided by the architects. The available area of the existing dwelling no longer meets the needs of the client. The design for the renovation of the house shaped various housing functions through an internal node. The new organization creates an interesting space. The living and dining room are pulled up to the ridge and get zenithal light. The window openings are positioned so that the living spaces receive an east-south-west orientation. In the living room, a new fireplace is fitted. The fireplace is a compositional element in the facade.Save this picture!© Philippe BrysseOn the ground floor a kitchen, living and dining area, storage room, dressing room, bedroom and bathroom are provided. The covered outdoor area at the rear is suppressed. To the living room and kitchen is a paved terrace with pond.Save this picture!© Philippe BrysseThe outer shell is cooled by gray stucco facade in isolation. The existing roofing and roof are in good condition and are maintained. Consequently, the cornice height maintained at 2.65m. By adding the stucco facade, the building is 13.20m long and 8.20m wide.Save this picture!© Philippe BrysseProject gallerySee allShow less House DM-VL / GRAUX & BAEYENS ArchitectenSave this projectSaveHouse DM-VL / GRAUX & BAEYENS Architecten Belgium Year:  “COPY” Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/195246/house-dm-vl-graux-baeyens-architecten Clipboard 2011 CopyAbout this officeGRAUX & BAEYENS ArchitectenOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesGavereBelgiumPublished on January 05, 2012Cite: “House DM-VL / GRAUX & BAEYENS Architecten” 05 Jan 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Metropol ClassicVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesPanels / Prefabricated AssembliesProdemaProdEx Wood Facade in the Aspen Art MuseumSealantsSikaRenovation of Zeitz MuseumSinksBradley Corporation USAVerge Coordinated Soap Dispenser and Faucet SetsWoodLunawoodThermo Timber and Industrial ThermowoodAcousticFabriTRAK®FabriFELT™ for Walls and CeilingsGlassDip-TechDigital Ceramic Etch PrintingWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEngineered Wood FlooringAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)Australian Oak Engineered FlooringLouvers / ShuttersConstruction SpecialtiesSunshades – Airfoil LuxMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more